Privacy Policy

 

Centrum Fysiotherapie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Centrum Fysiotherapie houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Centrum Fysiotherapie zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of patiënten

Persoonsgegevens van klanten of patiënten worden door Centrum Fysiotherapie verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinde;
  • Declaratie bij de zorgverzekeraar
  • Communicatie met huisarts of verwijzer
  • Adequaat behandelen van uw klacht of aandoening

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Centrum Fysiotherapie de volgende persoonsgegevens van u vragen: Naast uw naam en adresgegevens ook uw telefoonnummer, e-mailadres, BSN, huisarts en relatienummer van uw ziektekostenverzekeraar.

Uw persoonsgegevens en uw medische gegevens worden door Centrum Fysiotherapie opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode van uw behandeling en daarna minimaal 15 jaar. Dit is de wettelijke minimale bewaartijd van het medisch dossier.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan anderen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de behandeling. Naast uw behandelaar zijn dit andere fysiotherapeuten binnen Centrum Fysiotherapie bijvoorbeeld voor overleg of waarneming tijdens een vakantie en de assistentes voor de declaratie naar de ziektekostenverzekeraar

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Medische gegevens worden nooit door ons verstrekt mits u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Gegevens die u achter laat via ons contactformulier

Via de website heeft u de mogelijkheid om met ons in contact te komen. De gegevens die u achterlaat in ons contactformulier worden voor de periode van 6 maand opgeslagen in de database van de website. Na deze periode worden deze gegevens automatisch uit de database van onze website verwijderd. De ingevoerde gegevens worden per e-mail naar ons verzonden. Na afhandeling van uw e-mailbericht wordt het e-mailbericht verwijderd.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Centrum Fysiotherapie bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Dit ter beoordeling van de behandelaar mocht het de wettelijke termijn van 15 jaar overschrijden. Bijvoorbeeld om uw medisch dossier compleet te kunnen houden of wanneer uw aandoening van erfelijke aard is en zodoende van belang zou kunnen zijn voor familieleden in de toekomst.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Centrum Fysiotherapie van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Centrum Fysiotherapie

De Bolder 26     

8251 KC

Dronten

info@fysiotherapiedronten.nl

 

© Copyright 2018 Centrum Fysiotherapie

|

Alle rechten voorbehouden

|

Huisregels

|

Tarieven

|

Privacy Policy

|

Cookies

|

Powered by VWA

Algemene FysiotherapieAlgemene Fysiotherapie
SportfysiotherapieSportfysiotherapie
Manuele therapieManuele therapie
KinderfysiotherapieKinderfysiotherapie
KaakfysiotherapieKaakfysiotherapie
OedeemtherapieOedeemtherapie
Oefentherapie CesarOefentherapie Cesar
PodotherapiePodotherapie
Sensomotorische OefentherapieSensomotorische Oefentherapie
DiƫtetiekDiƫtetiek
HandtherapieHandtherapie
RugklachtenRugklachten
SchouderklachtenSchouderklachten
NekklachtenNekklachten
Heup- en KnieklachtenHeup- en Knieklachten
HoofdpijnklachtenHoofdpijnklachten
Longtherapie / HyperventilatieLongtherapie / Hyperventilatie
DuizeligheidsklachtenDuizeligheidsklachten
Triggerpoints / Dry needlingTriggerpoints / Dry needling
Medical tapingMedical taping
KISSKISS
Bindweefselmassage, BindweefseltherapieBindweefselmassage, Bindweefseltherapie
Bekkenbodem/ Incontinentie klachtenBekkenbodem/ Incontinentie klachten
ShockwaveShockwave
EchografieEchografie
Medisch FitnessMedisch Fitness
SportspreekuurSportspreekuur
Fysiotherapeutisch oefencentrumFysiotherapeutisch oefencentrum
ClaudicatioNetClaudicatioNet
ParkinsonNetParkinsonNet
Dynamische Fietspositie AnalyseDynamische Fietspositie Analyse
Chronische Vermoeidheid / Energy Control MethodeChronische Vermoeidheid / Energy Control Methode
Golf FysiotherapieGolf Fysiotherapie

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies