Behandelmethodes

Dry Needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor spierklachten als gevolg van spierknopen of pijnlijke verhardingen in een spier. Bij dry needling maakt de fysiotherapeut gebruik van dunne naalden, waarmee de verhardingen in spieren snel en effectief worden ontspannen.

Shockwave

Shockwave is een behandeling voor peesklachten en het vergruizen van kalk. Vaak wordt voor de juiste diagnose en plaatsbepaling gebruikt gemaakt van echografie. 

Shockwave is een mechanisch opgewekte trilling die op de aangedane structuur gevoelig kan zijn. Shockwave stimuleert het weefselherstel, vergruist verkalkingen en stimuleert de lokale stofwisseling en bloedcirculatie.

Indicaties voor shockwave zijn hielspoor, schouderklachten (met of zonder verkalkingen), achillespeesklachten, elleboogklachten (tenniselleboog en golferselleboog) en pijn onder de knieschijf. Centrum fysiotherapie maakt gebruik van radiale shockwave waar de meeste indicaties mee behandeld kunnen worden.

Echografie

Echografie wordt gebruikt voor het in beeld brengen van spieren, pezen, slijmbeurzen en gewrichten. In onze praktijk wordt echografie gebruikt als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek.

Chronische vermoeidheid

Energy Control Methode (ECM) is een programma dat met testen en training streeft weer balans in uw energiehuishouding te verkrijgen. Dit herstel in de energiebeheersing van ons lichaam maakt dat een chronische vermoeidheid zal verminderen of zelfs zal verdwijnen.

Longtherapie

Longziekten 

Door gerichte ademhalingstherapie en daarna een oefenprogramma op maat wordt de benauwdheid vermindert en de conditie verbetert.

Hyperventilatie

De ademhalingstechniek begrijpen en zelf goed kunnen aansturen, verhelpt de klachten die ontstaan door hyperventilatie.  

In onze praktijk is het mogelijk om, als de ademhalingstherapie is afgerond, verder te gaan trainen in de oefenzaal. Hier wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en het vergroten van de spierkracht om zo uw weerstand en uw zuurstof opname te vergroten.

Voor meer informatie over longziektes zie de site van het Longfonds.

Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van het houding en bewegingsapparaat die mede het gevolg zijn van het werk of die het werken beperken.

Hoofddoel van de arbeidsfysiotherapeut is om de werknemer weer optimaal te laten functioneren op zijn of haar werk. De arbeidsfysiotherapeut richt zich op het herwinnen van de balans tussen belastbaarheid en gevraagde arbeidsbelasting.

Fysio bikefitting

Een goede fietspositie analyse is belangrijk voor comfort, veiligheid, blessurepreventie en voor het leveren van topprestaties. Het doel is om alle factoren die van invloed zijn in kaart te brengen en de fietspositie af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van de individuele rijder. Bij Centrum Fysiotherapie kunt u terecht voor afstelling van uw racefiets, MTB of gravelbike.

Onze netwerken

ParkinsonNetwerk

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. De behandeling van Parkinson wordt dan ook uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten. In onze praktijk is Cesar therapeute Lenneke van Klaveren werkzaam die is aangesloten bij Parkinsonnet.

SchouderNetwerk

Schouderpijn is een veel voorkomende aandoening. Ook is het beloop van een natuurlijk herstel niet echt gunstig. Schouderklachten vragen daarom om aandacht van gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeuten van Centrum Fysiotherapie hebben verschillende bij en na scholingen gevolgd op het gebied van schouderklachten en zijn aangesloten bij het schoudernetwerk.

ClaudicatioNetwerk

Heeft u vaak last van kramp of pijn in de beenspieren bij het lopen, zelfs als het korte stukjes zijn, en moet u stoppen zodat de pijn weer afneemt, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk last van etalagebenen, of ook wel claudicatio intermittens genoemd.

Doormiddel van looptraining, oefeningen en leefstijladviezen helpt de claudicatiotherapeut u weer op weg.

 

Contact

0321-313473

info@fysiotherapiedronten.nl

 

Openingstijden

Ma - Do | 08:00 - 21:00
Vr | 08:00 - 17:30
Za | 09:00 - 11:00

Administratie
Ma - Do | 08:00 - 17:00
Vr | 08:00 - 16:00

Dronten Centrum

Gezondheidscentrum 

'De Schans'

de Bolder 26

8251 KC Dronten

0321-313473

 

Dronten West

Gezondheidscentrum

'Beursplein'

Beursplein 9

8253 AE Dronten

0321-318868

Biddinghuizen

Gezondheidscentrum

'Biddinghuizen'

Cultuursingel 6

8256 AM Biddinghuizen

0321-332083

Dronten Lijzijde

Woonzorgcentrum

'De Woonark'

Lijzijde 91

8251 LL Dronten

0321-313473

 

Swifterbant

Gezondheidscentrum

'de Schelp'

Penhoren 15

8255 BM Swifterbant

0321-321374

Swifterbant

De Fitloods

De Wieling 1

8255 RP Swifterbant

0321- 321374