Kinderfysio Biddinghuizen

Kinderen leren door te spelen. Hierdoor leren ze hun eigen zintuigen kennen en oefenen ze de motoriek. Ze leren te bewegen door met elkaar te spelen. In veel gevallen gaat dit allemaal goed en merk je de belangrijke ontwikkeling niet eens op. Het gaat immers allemaal erg natuurlijk, maar bij sommige kinderen duurt de ontwikkeling langer of is de ontwikkeling afwijkend. Al deze kinderen hebben baat bij een kinderfysio in de buurt van Biddinghuizen. Wil je je kind helpen om beter te leren bewegen? Maak dan een afspraak bij de kinderfysiotherapeut in Biddinghuizen!

Redenen voor een bewegingsachterstand

Een ontwikkelingsachterstand is niet erg. Ieder kind leert op zijn of haar eigen manier. Hierdoor kunnen er dus verschillen in de ontwikkeling ontstaan. Deze verschillen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een aandoening aan de zintuigen, de organen, het zenuwstelsel of het houding- en bewegingsapparaat. Door deze problemen kunnen kinderen minder ervaring opdoen met het beweging. Deze groep kinderen heeft veel baat bij oefeningen en begeleiding van en door de kinderfysiotherapie in Dronten. Hier krijgen zij de hulp om alle vaardigheden meer onder de knie te krijgen.

Werkwijze

Als een kind voor het eerst bij de kinderfysio nabij Biddinghuizen komt zal er direct een intakegesprek plaatsvinden. Na dit gesprek wordt het kind geobserveerd en onderzocht door de kinderfysiotherapeut in Dronten. Dit wordt allemaal gedaan om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de motorische vaardigheden en niveau van het kind. Er worden verschillende tests gedaan bij het kind. Aan de hand van de hulpvraag van de ouders en het niveau van het kind wordt er een behandelplan opgesteld. In dit behandelplan worden verschillende doelen gesteld voor een bepaalde periode. Natuurlijk speelt de kinderfysio in de buurt van Biddinghuizen een grote rol in het proces, maar ook de ouders, de leerkrachten, de huisarts en alle andere betrokkenen spelen een grote rol in de ontwikkeling van het kind. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen op één lijn zit.

Voor wie?

Ieder kind kan terecht voor kinderfysio in de buurt van Biddinghuizen. Iedereen onder de 18 jaar komt in aanmerking voor een behandelplan. Als je ouder dan 18 bent, kun je terecht bij de fysiotherapeut voor volwassenen. De kinderfysio nabij Biddinghuizen wordt in de volgende drie leeftijdscategorieen verdeeld:

  • Zuigelingen

Bij zuigelingen worden problemen als een motorische ontwikkelachterstand, een voorkeurshouding, een scheef hoofd, billenschuivers, slapheid, overstrekking en neurologische afwijkingen aangepakt.

  • Peuters

De problemen die bij peuters opgelost kunnen worden zijn een motorische ontwikkelachterstand, bewegingsangst, afwijkend looppatroon, hyperactiviteit, veel vallen en neurologische afwijkingen.

  • Schoolgaande kinderen en adolescenten

Schoolgaande kinderen hebben compleet andere problemen. Bij deze groep kunnen houding- en bewegingsproblemen, hysterie, een onhandige techniek, hyperactiviteit, bewegingsangst, schrijfproblemen, ademhalingsproblemen, functionele klachten en neurologische problemen worden opgelost. Daarnaast kunnen problemen met betrekking tot ADHD, PDD-NOS en autisme worden opgelost door kinderfysiotherapie in Dronten.

Maak een afspraak!

Heb je het idee dat je kind een bewegingsachterstand heeft en denk je dat hij of zij wel wat hulp van een kinderfysio in de buurt van Biddinghuizen kan gebruiken? Maak dan nu een afspraak bij Centrum Fysiotherapie! De kinderfysiotherapeut in Dronten zal voor jou en je kind klaar staan om alle problemen en achterstanden te tackelen.

Wij zijn dé fysiotherapiepraktijk voor Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Ook voor manuele therapie en dry needling in Dronten, Biddinghuizen of Swifterbant ben je bij ons aan het juiste adres! 

Contact

0321-313473

info@fysiotherapiedronten.nl

 

Openingstijden

Ma - Do | 08:00 - 21:00
Vr | 08:00 - 17:30
Za | 09:00 - 11:00

Administratie
Ma - Do | 08:00 - 17:00
Vr | 08:00 - 16:00

Dronten Centrum

Gezondheidscentrum 

'De Schans'

de Bolder 26

8251 KC Dronten

0321-313473

 

Dronten West

Gezondheidscentrum

'Beursplein'

Beursplein 9

8253 AE Dronten

0321-318868

Biddinghuizen

Gezondheidscentrum

'Biddinghuizen'

Cultuursingel 6

8256 AM Biddinghuizen

0321-332083

Dronten Lijzijde

Woonzorgcentrum

'De Woonark'

Lijzijde 91

8251 LL Dronten

0321-313473

 

Swifterbant

Gezondheidscentrum

'de Schelp'

Penhoren 15

8255 BM Swifterbant

0321-321374

Swifterbant

De Fitloods

De Wieling 1

8255 RP Swifterbant

0321- 321374